logo-pharmanextlogo-pharmanextlogo-pharmanextlogo-pharmanext
  • خانه
  • فارمانکست چیست؟
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
ورود
✕
نرم افزار تحت وب داروخانه فارمانکست
آذر ۳۰، ۱۴۰۱
محاسبه سود و زیان داروخانه
محاسبه هوشمند سود و زیان داروخانه با فارمانکست
دی ۱۲، ۱۴۰۱

مشکلات و هزینه های تاسیس داروخانه

اولین مرحله از مراحل احداث داروخانه برآرود هزینه مجوز تاسیس داروخانه و تحقیق درباره شرایط اخذ آن است. برای تاسیس یک داروخانه، هزینه‌هایی مثل دریافت مجوز تاسیس، حقوق پرداختی پرسنل، تجهیز داروخانه و خرید انواع سیستم‌های کامپیوتری، سرمایه لازم برای خرید دارو و محصولات انبار داروخانه را در نظر داشته باشید. در این مقاله درباره مشکلات و هزینه لازم برای تاسیس داروخانه، شرایط خرید پروانه داروخانه، استانداردهای داروخانه و… می‌خوانید.

نرم افزار مدیریت داروخانه فارمانکست یکی از انواع سامانه‌های کامپیوتری و تحت‌وب است و برای استفاده از آن نیازی به نصب هیچ گونه نرم افزاری ندارید و می توانید با خیالی آسوده از امکانات متعدد این سامانه جامع بهره مند شوید. فارمانکست به سامانه  های بیمه ای متصل است و امکاناتی نظیر مدیریت انبارداری، مدیریت مالی و حسابداری داروخانه، فروش آنلاین دارو و… را به صاحبان داروخانه ها ارائه می کند. pharmanext  یکپارچه است و با اتصال به صندوق داروخانه به شما کمک میکند لیست دقیقی از داروهای موجود در انبار داشته باشید و امور مالی داروخانه را به سادگی مدیریت کنید.

نکات حیاتی و مهمی هستند که یک دکتر داروساز تازه فارغ‌التحصیل یا شخصی که قصد تاسیس یک داروخانه را دارد باید دقیق و کامل بداند و رعایت کند که برآورد کلی هزینه تاسیس داروخانه یکی از آن هاست. هزینه مجوز داروخانه به عوامل متعددی ازجمله انتخاب انواع مجوز داروخانه بستگی دارد، اگر شما قصد دارید مجوز یک داروخانه فعال را خریداری کنید، فاکتورهایی نظیر فروش روزانه داروخانه، مسائل بیمه‌ای و موقعیت قرارگیری داروخانه در قیمت آن موثرند.

هزینه مجوز تاسیس داروخانه در شهرهای مختلف ایران متفاوت است و هزینه مجوز به تنهایی از حداقل یک میلیارد تومان آغاز می‌شود و شرایط خرید پروانه داروخانه تفاوت دارد. همچنین این مسئله را در نظر داشته باشید که پس از احداث داروخانه به تبلیغات نیاز دارید و باید پرسنل استخدام شده را آموزش بدهید. پس از اولویت‌هایی که در هزینه ی تاسیس داروخانه دارید، این قبیل مسائل را هم باید درنظر بگیرید. هزینه‌های تجهیز فروشگاه و انبار داروخانه یکی از مواردی است که باید در هزینه تاسیس داروخانه حتما درنظر بگیرید. هزینه‌های تهویه فروشگاه و انبار داروخانه، استفاده از کفپوش،طراحی لوگو و هویت بصری داروخانه قفسه‌بندی فروشگاه و انبار و نورپردازی داروخانه از جمله موارد هستند که درخصوص هزینه ی تاسیس داروخانه باید در نظر داشته باشید. درادامه برخی مشکلات تاسیس داروخانه را بررسی می‌کنیم:

  •   برخلاف تصور رایج در جامعه، رشته‌ داروسازی بیش از آن که یک رشته صرفا علمی باشد، یک رشته‌ اقتصادی-علمی است و اداره داروخانه نیازمند داشتن علم اقتصاد و مدیریت نیز هست.
  •   تعرفه‌های دقیقی از سمت وزارت بهداشت و مجلس برای مشاوره‌، خدمات داروسازی تصویب نشده است.
  •   با سرمایه گذاری چند میلیاردی برای هزینه تاسیس یک داروخانه انتظار می رود به همان نسبت درآمد کسب شود، اما کسب درآمد از داروخانه به عوامل متعددی بستگی دارد و در ابتدا درآمد داروخانه به مقدار مطلوبی که انتظار دارید، نخواهد رسید، پس پیش از راه اندازی داروخانه تمام هزینه تاسیس یک داروخانه، زمان و انرژی لازم برای راه اندازی داروخانه را محاسبه کرده و خصوصا هزینه لازم برای تاسیس داروخانه را برآورد کنید.
  •       شما باید عمر خود را از صبح زود تا پایان شب، بسته به نوع داروخانه در آن سپری کنید و بهایی که می‌پردازید باید برای شما منافع اقتصادی نیز داشته باشد. میزان درآمد و هزینه‌های داروخانه را به‌طور حدودی تخمین بزنید و با درآمد داروخانه‌های مشابه و نزدیک به داروخانه خود مقایسه کنید.
  •       تمامی مشکلات تاسیس داروخانه را درنظر بگیرید و بعد تصمیم‌گیری کنید. حتما به مبحث رقابت بین داروخانه‌ها، افزایش تعرفه‌ها و داروخانه‌هایی که درصد زیادی از فروش دارو را به انحصار خود درآورده‌اند، توجه کنید چرا که نادیده گرفتن این موضوع خطر بزرگی برای منافع اقتصادی شما خواهد بود.
  •   نامشخص بودن تعرفه مشاوره داروسازی از مشکلات بزرگ این صنف است. هنگام راه‌اندازی داروخانه مقدار درآمد و سود شخصی خودتان به عنوان مدیر، متخصص فنی یا موسس، هزینه‌های جاری، سرمایه خوابیده و هزینه لازم برای تاسیس داروخانه را دقیق بررسی کنید. امروزه داروخانه بیش از میلیون‌ها تومان هزینه‌های جاری آب، برق، اجاره، خواب سرمایه، دیرکرد چند ماهه‌ پرداختی بیمه‌ها، حقوق و بیمه‌ پرسنل و… دارد.
  •   فعالیت در پلتفرم‌های متعدد برای نسخه‌ خوانی، اتصال به سامانه‌های اچ ای اس و انجام امور بیمه‌ای مستلزم آشنایی شما با این پلتفرم‌هاست. پس حتما درباره آن‌ها تحقیق کنید، درباره نحوه کار با آن‌ها بیاموزید و هزینه‌های استفاده از این پلتفرم‌ها را درنظر بگیرید. سامانه مدیریت داروخانه فارمانکست جامع و کاربردی است و امکاناتی که از یک پلتفرم مدیریت داروخانه انتظار دارید را به شما ارائه می‌کند.
  •   ممکن است مدتی فروش خوبی نداشته باشید و نتوانید با دیگر داروخانه‌ها رقابت کنید.
  •   مسائل حقوقی مربوط به داروخانه اهمیت بسیار زیادی دارند و بخشی از مشکلات تاسیس داروخانه مربوط به مسائل حقوقی است.

 مسائل حقوقی مربوط به داروخانه

هنگامی که می خواهید یک داروخانه تاسیس کنید موارد قانونی وجود دارد که شما به عنوان یک دکتر داورساز باید بدانید و در صورتی که از آن‌ها بی‌اطلاع باشید یا آگاهی کمی نسبت به آن‌ها داشته باشید، احتمال بروز مشکل تاسیس داروخانه برای شما به وجود می‌آید. پیش از تاسیس داروخانه شما باید راجع به گزارِشِ عملکرد داروخانه، ارزشِ افزوده، مالیاتِ عملکردِ سالانه، قوانینِ صدور چک اطلاعاتِ کامل داشته باشید. همچنین درباره حسابداری و مدیریت مالی داروخانه، نوع کسب و کاری که قصد راه‌اندازی آن را دارید، نحوه تامین دارو از شرکت‌های پخش، نوع فروش، انبارداری، ارتباط با مشتریان، باید کاملا مطلع باشید.

شما باید با آگاهی کامل درباره قوانین وزارتِ بهداشت، آیین‌نامه و ضوابط داروسازی، اداره‌ داروسازی داروخانه‌ها، دستورالعمل داروخانه، حقوق بیماران، نحوه نسخه‌ پیچی و قوانین قرارداد با بیمه‌ها اقدام به تاسیس داروخانه کنید. شما پس از تاسیس داروخانه با بیمه‌های متعددی نظیر تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، بیمه‌ خدمات درمانی و بیمه‌ بانک‌های متعدد قرارداد می‌بندید بنابراین باید راجع‌به مسائل حقوقی آگاهی کامل داشته باشید.

 از آن جایی که وزارت بهداشت اعلام کرده که صاحبان داروخانه‌ها حق فروش و اجاره‌ پروانه داروخانه به افراد دیگر را ندارند، برای انتقال و فروش داروخانه لازم است مسائلی را رعایت کنید، در آیین‌نامه تاسیس داروخانه‌ها هنگامی که قصد گرفتن داروخانه‌ای را دارید باید ابطال و تأسیس هم‌زمان انجام شود. در شهری مثل تهران، شما باید امتیاز کافی برای گرفتن یک مجوز دولتی داشته باشید. اگر شخصی پس از سال‌ها کار قصد واگذاری ملک داروخانه را داشته باشد، باید ابتدا پروانه داروخانه را ابطال کند. اگر صاحب داروخانه به‌ طور هم‌زمان داروسازی را انتخاب کرده و با او به توافق رسیده که هم‌زمان ابطال و تأسیس داروخانه انجام شود، صاحب داروخانه دیگر نیاز به کسب امتیاز برای تأسیس داروخانه در تهران ندارد و می‌تواند با دارا بودن ۸۰ تا ۹۰ درصد امتیاز همراه شخص واگذارکننده به وزارت بهداشت مراجعه کرده و در آن‌جا نامه‌ ابطال و تأسیس هم‌زمان را تکمیل کند. پس از مراجعه به کمیسیونِ وزارت‌خانه و دانشگاه مربوطه، هم‌زمان داروخانه‌ فرد واگذارکننده باطل و داروخانه‌ صاحب جدید با پروانه‌ جدید تأسیس خواهد شد. مدارک موردنیاز برای انتقال داروخانه مدارک شناسایی صاحب داروخانه، مدارک کسب‌وکار، برگه‌ مفاصا حساب از شرکت‌های پخش هستند.

یکی از مشکلات تاسیس داروخانه، عدم توانایی در پرداخت به موقع چک‌ شرکت‌های پخش است. پس همواره پرداخت چک‌ شرکت‌های پخش را درنظر داشته باشید، پاس نشدن این چک‌ها برای شما مشکلات زیادی به ارمغان می‌آورد. بنابراین قوانین مربوط به چک را حتما مطالعه کنید چرا که ممکن است با بروز مشکلات در پرداخت چک اموال شما توقیف شوند، وکلای این شرکت‌ها وظیفه دارند هزینه داروهایی که به شما فروخته شده را دریافت کنند و تنها به منفعت شرکت خود فکر می‌کنند نه به منافع شما. ممکن است تاریخ چک شما برای چند ماه بعد باشد اما تحت شرایطی که کالاهای شما به فروش نرسند، قادر به پرداخت چک‌ها نخواهید بود.

قوانین متعددی در رابطه با فعالیت داروخانه‌ها وجود دارد که «قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی» یکی از آن‌هاست. این قانون مصوب 1334 است و مشمول همه موسسات پزشکی می‌شود. در این قانون از داروخانه‌ها هم صراحتا نام برده و به آن عمل می‌شود.

درخصوص نظارت بر فعالیت داروخانه‌ها قانونی با نام «قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی» در سال 1367 پیش‌بینی شده‌ است. همچنین وظیفه نظارت بر امور داروخانه‌ها بر عهده معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است. داروخانه‌ها امور مهم و حساسی را انجام می‌دهند و سلامتی مردم در گرو صحیح انجام شدن امور در داروخانه‌هاست، تخلفات احتمالی در داروخانه‌ها به دو بخش مالی و غیرمالی تقسیم می‌شود که هر کدام از آن‌ها مجازات مربوط به خود را دارند.

تخلفات غیرمالی مربوط به مسئله سلامت مردم است، به همین دلیل بخشی از این تخلفات در قانون تعزیرات حکومتی در امور بهداشتی و درمانی لیست شده که از میان آن‌ها می‌توان از حضور نداشتن مسئول فنی در داروخانه‌ها، تهیه دارو از طرق غیررسمی، عدم ارائه داروهای موجود در نسخه پزشک توسط داروخانه، ارائه دارو در داروخانه بدون حضور مسئول فنی، عدم ارائه دارو در عین موجودی در انبار، ارائه داروی مغایر با داروی تجویز شده توسط پزشک به لحاظ فرمولی و دخالت در امور پزشکی نام برد.

یکی دیگر از تخلفاتی که می‌توان از آن نام برد این است که اگر مرکزی بدون دارا بود پروانه، فعالیت داشته باشد، در مرتبه اول تعطیل می‌شود. طبق ماده 18 قانونی که ذکر شد، دارو باید تنها در مقابل نسخه پزشک به بیماران ارائه شود و داروخانه مجاز است تنها اقلام دارویی که در لیست داروهای بدون نسخه ارائه می‌شود را به‌صورت آزاد به فروش برساند. مجازات‎ ارائه دارو بدون نسخه پزشک توسط داروخانه‌دار، در مرتبه اول تذکر کتبی، مرتبه دوم اخطار کتبی با درج در پرونده، مرتبه سوم جریمه نقدی تا مبلغ 50 هزار ریال، مرتبه چهارم جریمه نقدی تا مبلغ صد هزار ریال و مرتبه پنجم قطع سهمیه دارویی به مدت یک ماه کامل است.

همچنین گران‌فروشی یکی دیگر از تخلفات مالی داروخانه‎‌هاست و در قانون تعزیرات حکومتی که در سال 1367 تصویب شده، بسته به این که دارو با چه قیمتی ارائه شده مجازات تعیین می‌شود. در این مورد ماده 22 قانون ذکر شده می‌گوید اگر داروخانه‌ها لوازم آرایشی-بهداشتی، شیرخشک، غذای کودک و لوازم مصرفی پزشکی مجاز را با قیمت‌های بیشتر از قیمت مصوب ارائه کنند، گران‌فروشی صورت گرفته و فرد متخلف به مجازاتی محکوم خواهد شد.

داروهای کمیاب و انحصار دارو

یکی از مشکلات تاسیس داروخانه داروهایی هستند که به‌صورت انحصاری به فروش می‌رسند. تعدادی از داروخانه‌ها فروش بخشی از داروهای پرمصرف را به انحصار خود در آورده‌اند. داروخانه‌هایی که درصد زیادی از فروش تعدادی از داروها را در انحصار خود درآورده‌اند، در نظر داشته باشید. حدودا فروش۵۰۰۰ قلم دارو که قیمت آن‌ها بیش از ده هزار تومان است، در داروخانه شما با مشکل مواجه می‌شود. یک شربت ساده سرماخوردگی حداقل ده هزار تومان است، اگر بخواهید حداقل ده عدد از هرکدام از این‌ داروها و چند هزار قلم دارو و کالای تجهیزاتی، آرایشی- بهداشتی خریداری کنید، امکان دارد یک تا چند میلیارد سرمایه راکد داشته باشید، پس پیش از بروز هر مشکلی تمامی این مسائل را در نظر بگیرید.

هزینه های داروخانه داری

بخشی از این هزینه‌ها به پرداخت حقوق پرسنل و آموزش مستمر آن‌ها مربوط است. برای مدیریت بهینه داروخانه لازم است اطلاعات پرسنل دائما به‌روز شوند. هزینه‌های جاری مانند هزینه آب، برق و گاز، کاربری سامانه‌های مدیریت داروخانه، تهیه داروها، اجاره، تعمیرات، تبلیغات داروخانه و… هم از دیگر هزینه‌های داروخانه‌داری هستند. فارمانکست پلتفرم جامع و یکپارچه مدیریت داروخانه است که امکانات مورد نیاز صاحبان داروخانه‌ها را ارائه می‌دهد. نیازی نیست به‌طور مجزا برای پنل حسابداری داروخانه، مدیریت مالی و انبارداری داروخانه هزینه کنید. با pharmanext یک داروخانه آنلاین دارید و می‌توانید فروش خود را افزایش دهید. نرم افزار مدیریت داروخانه فارمانکست جدیدترین محصول شرکت دکترنکست، پلتفرم نسخه و پرونده پزشکی است که به‌صورت تحت‌وب کار می‌کند. فارمانکست در صدد است با یاری گروهی از نخبگان علم داروسازی، فناوری اطلاعات و پزشکی، خدمات خود را گسترش دهد و نیازهای صاحبان و تکنسین‌های داروخانه‌ها را بیش از پیش برآورده کند. 

اشتراک‌گذاری

Related posts

امور داروخانه
بهمن ۱، ۱۴۰۱

نظارت بر امور داروخانه


Read more
سفارش انلاین دارو
دی ۲۶، ۱۴۰۱

سفارش دارو از شرکت های پخش به صورت آنلاین


Read more
باشگاه مشتریان داروخانه
دی ۱۴، ۱۴۰۱

راه اندازی باشگاه مشتریان داروخانه با فارمانکست


Read more
کدینگ استاندارد اقلام دارویی
دی ۱۳، ۱۴۰۱

کدینگ استاندارد اقلام دارویی در فارمانکست


Read more

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه طرح و حقوق متعلق به فارمانکست است
    ورود