logo-pharmanextlogo-pharmanextlogo-pharmanextlogo-pharmanext
  • خانه
  • فارمانکست چیست؟
  • بلاگ
  • درباره ما
  • تماس با ما
ورود
✕
سامانهHIX
سامانه HIX چیست؟
آذر ۲۳، ۱۴۰۱
مدیریت داروخانه
مدیریت داروخانه فارمانکست
آذر ۲۳، ۱۴۰۱

تکنسین داروخانه کیست؟

تکنسین داروخانه

شاید تشخیص پزشک داروساز از تکنسین داروخانه یا «Pharmacy Technician» در داروخانه‌های شلوغ و پرهیاهوی امروزی کمی سخت باشد، اما خوب است بدانیم تکنسین داروخانه با دکتر داروساز تفاوت دارد. تکنسین داروخانه یا نسخه‌خوان فردی است که وظیفه نسخه‌ خوانی، نسخه‌ پیچی و تحویل دارو به بیمار را بر عهده دارد و در ساخت و آماده‌سازی دارو به دکتر داروساز کمک می‌کند. تکنسین داروخانه نسبت به دکتر داروساز وظایف متعدد و عمومی‌تری دارد و از آن جایی که با پزشکان و کارکنان داروخانه در ارتباط است، علاوه‌بر آشنایی با علم داروسازی، باید مهارت‌های اجتماعی و ارتباطی هم داشته باشد. میزان و نوع فعالیت‌های یک تکنسین داروخانه تا میزان زیادی به نحوه مدیرت داروخانه بستگی دارد، این مسئله که پزشک داروساز اصول مدیریت داروخانه خود را بر چه اساسی طراحی و اجرا می‌کند تاثیر زیادی روی وظایف عمومی تکنسین داروخانه دارد. مدیریت داروخانه سامانه کارآمد و مناسبی را نیاز دارد که بتوان مدیریت امور مختلفی نظیر انبارداری، مسائل مالی و حسابداری داروخانه را به وسیله آن انجام داد. برای مدیریت داروخانه نرم افزار کاربردی و جامعی لازم است تا سرعت، دقت و ظرافت را در کار تکنسین داروخانه افزایش دهد و تمرکز او را بالا ببرد. نرم افزار مدیریت داروخانه فارمانکست یکی از محصولات دکترنکست است که تحت وب بوده و برای استفاده از آن نیازی به نصب هیچ‌گونه نرم افزاری نیست. «pharmanext» بخش زیادی از نیازهای یک داروخانه را پوشش می دهد و کمک می‌کند دسترسی واحد و یکپارچه‌ای به تمامی موارد موردنیاز یک داروخانه داشته باشید.

تکنسین داروخانه وظایف

اگرچه تکنسین داروخانه برای انجام فعالیت‌های تخصصی آموزش دیده است، با این حال می‌تواند نقش مهم و غیرقابل انکاری را در مدیریت داروخانه‌ها و خدمت‌رسانی به بیماران ایفا کند. خصوصا زمانی که داروخانه شلوغ بوده و با کمبود نیروی انسانی مواجه باشید، تکنسین داروخانه می‌تواند کمک بسیار بزرگی باشد. به عنوان مثال کار با سیستم داروخانه یا همان سامانه مدیریت داروخانه ها یکی از وظایفی است که می‌توان بر عهده تکنسین داروخانه گذاشت. اما به طور کلی وظایف یک تکنسین داروخانه می‌تواند موارد زیر را شامل شود:

  •       دریافت و خواندن نسخه، آماده‌سازی و تحویل داروها به بیماران
  •       بسته‌بندی داروها و نوشتن دستورمصرف روی لیبل داروها براساس تجویز پزشک
  •       صحبت و اطلاع‌رسانی به بیمار درباره نحوه مصرف دارو، تداخل دارویی، عوارض احتمالی و موارد منع مصرف…
  •       کنترل و نظارت بر انبارداری داروها، بررسی کمبود داروها، تاریخ انقضای داروها و نظارت بر نحوه نگهداری داروها در دما و شرایط مناسب
  •       سفارش داروهای موردنیاز به شرکت‌های دارویی، تحویل داروهای ارسالی از این شرکت‌ها و چیدن آن‌ها در قفسه‌ انبار
  •       کمک به دکتر داروساز در ساخت و آماده‌سازی داروها
  •       دریافت هزینه‌ی پرداختی از بیماران
  •       ثبت مشخصات اولیه و دارویی بیمار و انجام امور بیمه‌ای
  •       رسیدگی به دغدغه‌ها و شکایات مشتریان
  •       هماهنگی صحبت بیمار با پزشک داروساز (در صورت نیاز به مشاوره تخصصی)

آموزش تکنسین داروخانه

تکنسین داروخانه مدیریت امور متعددی را به عهده دارد که حتی در مواردی ممکن است وظیفه کمک به مدیریت مالی داروخانه را هم داشته باشد و لازم باشد نحوه کار با پنل حسابداری داروخانه را بداند. او با کمک به انجام و پیشبرد بسیاری از کارهای داروخانه به داروساز کمک می‌‍‌‌‌کند و این خود باعث می‌شود داروساز وقت بیشتری برای صحبت با مشتریان و دادن مشاوره دارویی به آن‌ها داشته باشد. در دنیای امروز، یکی از ملزومات استخدام تکنسین داروخانه آغاز کار در این حرفه گذراندن دوره‌های آموزشی تکنسین داروخانه است. این روزها در داروخانه‌های ایران هم، استخدام تکنسین داروخانه با داشتن این نوع مدارک و سپری کردن دوره‌های کارآموزی در داروخانه انجام می‌شود. کیفیت آموزش تکنسین داروخانه یکی از اساسی ترین فاکتورها برای استخدام افراد دارای مدرک تکنسین است. به همین دلیل برخی دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های معتبر کشور این دوره‌ها را برگزار می‌کنند. پرسنل داروخانه که وظیفه نسخه‌ خوانی و نسخه‌ پیچی در داروخانه را به عهده دارد، باید توان بدنی لازم برای ایستادن‌های طولانی روی پا، منتقل کردن جعبه داروها و برداشتن دارو از قفسه‌های بالایی داروها و… را داشته باشد. همچنین باید مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی نظیر انعطاف‌پذیری در ارتباط با مشتریان را در خود تقویت کند و در کارهایش منظم باشد و به جزئیات دقت داشته باشد. درآمد تکنسین داروخانه بسته به میزان درآمد مصوب وزارت کار و توافق کارفرما و تکنسین تعیین می‌شود و حقوق و مزایای تکنسین داروخانه کاملا بسته به نظر پزشک و صاحبان داروخانه است و ممکن است متغیر باشد.

 

 

جمع بندی

در این مقاله به بررسی این که تکنسین داروخانه چه کسی است و چه وظایفی را برعهده دارد صحبت کردیم اما این وظایف ممکن است برحسب نوع داروخانه یا مرکز درمانی متغیر باشند. تکنسین داروخانه سوابق بیماران را ثبت می‌کند و امور مربوط به بیمه مشتریان را انجام می‌دهد. او همچنین باید مراقب باشد قفسه‌های دارویی خالی نمانند. او همچنین ممکن است بسته به شرایط نقش مهمی در مدیریت داروخانه‌ها داشته باشد. او باید با مدیریت داروخانه آشنایی داشته باشد و سیستم داروخانه را بشناسد تا بتواند در مواردی که نیاز است به سادگی با این سیستم کار کند و به پیشبرد امور داروخانه کمک کند. سامانه مدیریت داروخانه فارمانکست یکی از این سیستم‌هاست که به تکنسین داروخانه کمک بسیار زیادی می‌کند. فارمانکست به مدیریت یک داروخانه کمک می‌کند و این امکان را در اختیار تکنسین داروخانه قرار می‌دهد تا بدون نیاز به مراجعه به پلتفرم‌های متعدد بیمه‌ای، نسخه‌های بیماران را مشاهده کرده و اقلام تجویزشده پزشک را به‌صورت دقیق در سامانه مدیریت داروخانه فارمانکست ببیند. امکانات نرم افزار مدیریت داروخانه فارمانکست متنوع بوده و سرعت نسخه‌خوانی را افزایش می‌دهد و نظم انجام امور داروخانه را بالا می‌برد.

اشتراک‌گذاری

Related posts

امور داروخانه
بهمن ۱، ۱۴۰۱

نظارت بر امور داروخانه


Read more
سفارش انلاین دارو
دی ۲۶، ۱۴۰۱

سفارش دارو از شرکت های پخش به صورت آنلاین


Read more
باشگاه مشتریان داروخانه
دی ۱۴، ۱۴۰۱

راه اندازی باشگاه مشتریان داروخانه با فارمانکست


Read more
کدینگ استاندارد اقلام دارویی
دی ۱۳، ۱۴۰۱

کدینگ استاندارد اقلام دارویی در فارمانکست


Read more

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه طرح و حقوق متعلق به فارمانکست است
    ورود